zondag, mei 27, 2007

Verzameld:

* Het Vlaams Fonds voor de Letteren heeft zopas geluidsopnames van 75 gedichten van 12 Vlaamse dichters op Lyrikline geplaatst.

* In Meander staat een interview met Dirk Vekemans. Daarnaast staat een recensie van de debuutbundel van Bernard de Bruyckere.

* Literair Kortrijk Bruist. Op Het Verdriet van Kortrijk is een tussenstand te zien van de verkiezing voor het ambt als Stadsdichter van de stad Kortrijk. Voorlopig staat Thierry Deleu op kop, met (in de verte) de adem van Peter Wullen, Rik Dereeper, Joris Denoo, Janne Decat en Peter Van Synghel in zijn nek.
Stemmen kan nog tot 30 juni. Info: hier.

* Winnaars van Literaire Prijs Babylon 2007 zijn in de categorie poëzie: Bo Vanluchene, Wouter Steyaert en Sylvester Boré. In de categorie proza waren de winnaars: Thomas De Creus, Bo Vanluchene en Bavo Vaneycken.
Lees hier meer over deze wedstrijd en de prijsuitreiking.

* Ook de winnaars van de Concept Poëzieprijs zijn bekend: Sylvie Marie won. Trijntje Gosker en Lily Touwen volgden op de tweede en de derde plaats. Eervolle vermeldingen gingen naar Gwen Deprez en Yerna Van Den Driessche.

* Er worden nog een tiental Meesterdichters gezocht. Er werden al 39 Nederlandstalige dichters geselecteerd voor deze exclusieve club. Lees hier alle info.

Labels: