woensdag, december 20, 2006

PARLAN.DOC (16)

Lut de Block (°1952) is licentiate in de wijsbegeerte en is als wetenschappelijk mede-werker verbonden aan de Universiteit Gent waar ze een doctoraal proefschrift voor-bereidt over de godin Inana uit de Sumerische literatuur.

Ze werkte geruime tijd als zelf-standig copywriter en als freelance journaliste voor o.a. De Standaard, Knack, Poëzie-krant. Daarnaast verzorgt ze voordrachten en geeft cursussen (o.a. het vrouwelijke schrijven) aan vormings-instituten voor volwassenen en in culturele centra.

Als dichter debuteerde ze in 1984 met de dichtbundel ‘Vader’, bekroond met de Yang Poëzieprijs. Daarna volgden 'Landziek' (Poëziecentrum), 'Huizen van gras' (roman, Manteau), 'Entre deux mers' (De Arbeiderspers), ‘De luwte van het late middaguur'(Arbeiderspers) en de bloemlezing ‘Nooit te vangen met haar eigen pen’(Poëziecentrum).
Haar nieuwe bundel ‘Het onverborgene’(Arbeiderspers) verscheen in het najaar van 2006.

Ze is diverse malen bekroond met literaire prijzen, zoals de Provinciale Prijs voor Letterkunde van Oost-Vlaanderen 2001.
(foto Eric de Mildt)


Een overzicht van alle bijdragen van Lut de Block:

* Peer
* Hortus conclusus
* Omdat er zoveel haantjes in de literaire ren rondlopen, moeten vrouwelijke dichters er als de kippen bij zijn om een graantje mee te pikken…
* Vleugelslag
* Niets is bestendig
* Eend: het recept

Labels: