donderdag, oktober 11, 2007

Verzameld:

* De Nobelprijs Literatuur gaat dit jaar naar Doris Lessing. Lees hier meer.

* Ruth Lasters won de Vlaamse Debuutprijs 2007 voor haar roman Poolijs.

* Het laatste nummer van Revolver is een bijzonder fraai exemplaar geworden: een dertigtal dichters kregen één visioen, één brief en één lied van Hadewijch te lezen. Aan de dichters werd gevraagd om met eigen werk te reageren op één van die drie met een gedicht, een brief of een prozagedicht.

Maria Barnas, Eva Cox, Elma van Haren, Liesbeth Lagemaat, Marije Langelaar, Joke van Leeuwen, Jannah Loontjens, Kreek Daey Ouwens, Elly Strik, Ilse Starkenburg, Vrouwkje Tuinman en Anne Vegter reageerden op Visioen 9.
Maria van Daalen, Rozalie Hirs, Hester Knibbe, Renée van Riessen, Albertina Soepboer en Marjoleine de Vos reageerden op brief 5.
Jan Kuijper, Lut de Block, Lies Van Gasse, Hélène Gelèns, Saskia de Jong, Ruth Lasters, Jane Leusink, Lidy van Marissing, Margreet Schouwenaar, Lucienne Stassaert en Herlinda Vekemans reageerden op lied 44.

Meer weten? Klik dan door.

* Deus ex Machina staat helemaal in teken van 'open source en sampling'. Aan prozaschrijvers Christian Weijts, Thomas Blondeau, Annelies Verbeke en Bart Koubaa en dichters Erik Jan Harmens, Tsead Bruinja, Norbert De Beule en Mustafa Stitou werd gevraagd hun literaire voorbeelden onder handen te nemen en daarbij pikten zich een weg naar de originaliteit.

Labels: