maandag, juli 16, 2007

Verzameld:

* Het Venijnig Gebroed broedde op allerlei zomerse nieuwigheden. Zo is er sinds kort de rubriek: de eerste indruk. In een eerste aflevering wordt gepolst naar de eerste indruk bij Innisfree van Christine D'haen.

* David van Reybrouck won de vijfjaarlijkse prijs voor podiumteksten van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Hij wordt gelauwerd voor zijn toneeltekst Die Siel van die Mier uit 2004.

* Op Poëzierapport staat een recensie van Met de plezierboot mee van Mark van Tongele. Ook de bundel Happy Christman, Happy New York van de toekomstige parlan.doc-gast Bart Stouten krijgt er een recensie.

* Op Meander is er aandacht voor De Volksverheffing, het poëziejaarboek onder redactie van Koen Vergeer en Yves T'Sjoen.

* In in Letterland staat o.a. een foto-impressie van de Poëziezomer Watou, een verslag van de presentatie van de tentoonstelling De tuin van Heden in Gent en een bespreking van het nieuwste DWB-nummer.

* Een zomer lang geeft Weekend Knack het woord aan een onstuitbare garde jonge podiumdichters. Sinds vorige week wordt de achtercover van Weekend Knack onder handen genomen door een dichter. Geert Buelens, Yves Coussement, Jess Degruyter, Andy Fierens, Ruth Lasters, Xavier Roelens en Stijn Vranken werden hiervoor aangesproken.

* In de Kleine Zaal van de Contrabas is nieuw werk te lezen van Koenraad Goudeseune.

* De 50 meesterdichters van de Lage Landen bij de zee 2007-2008 zijn bekend. Klik hier om te zien wie geselecteerd werd.

Labels: