woensdag, juni 20, 2007

Verzameld

* De Provincie West-Vlaanderen maakte de winnaars bekend van de Prijs voor Letterkunde. In de categorie gepubliceerd werk won Erik Spinoy dit jaar met L, gevolgd door Alain Delmotte. Frédéric Leroy won in de categorie 'ongepubliceerd werk'.

* De genomineerde boeken voor de inktaap zijn: Tirza (Arnon Grunberg), De bekoring (Hans Münstermann) en De helaasheid der dingen (Dimitri Verhulst).

* In Meander verscheen een recensie van Onaangepaste Tijden van Bert Bevers. Ook is er een interview te lezen met VU Podiumwinnares Rita van Hauwermeiren. Yves Joris brengt een hommage aan het nieuwste nummer van Revolver.

* Peter Van Synghel schrijft al jaren poëzie en kortverhalen. Zijn teksten worden regelmatig verwerkt in de voorstellingen van de Unie der Zorgelozen of gepubliceerd in De Gazet van de Unie. Ter gelegenheid van Reflux, de nieuwste theatervoorstelling wordt zijn werk verzameld in de dichtbundel Drinken op Godot.

* De Historische Drukkerij Turnhout is bezig met een nieuw project: ‘Dichter bij Turnhout’. Het omvat de realisatie van een dichtbundel over Turnhout, gratis verspreid over de 22.300 Turnhoutse brievenbussen. De dichtbundel zal volledig op traditionele wijze worden gedrukt en afgewerkt op de negentiende eeuwse machines van de Historische Drukkerij. Een groots project dat eind september zal starten. Tegen gedichtendag 2008 (31 januari) moeten de dichtbundels klaar zijn om te verspreiden. Klik hier voor meer info.

Labels: